Uutiskirje rekisteriseloste

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Henkilötietolain (523/99) 10 § ja 24§ mukainen rekisteriseloste sekä tietosuojaseloste

  1. Rekisterinpitäjä
    Ravitsemusklinikka Henna Rannikko Oy
    Y-tunnus: 2734581-8
    Hämeentie 151 a 29, 00560 Helsinki
    Puh: +358 40 844 2263
  2. Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa
    Henna Rannikko
    Hämeentie 151 a 29, 00560 Helsinki
    henna.rannikko@ravitsemusklinikka.fi
  3. Rekisterin nimi
    Ravitsemusklinikka Henna Rannikko Oy:n uutiskirjeen tilaajat -rekisteri
  4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus
    Rekisterin tarkoituksena on rekisterinpitäjän ja uutiskirjeen tilaajan välinen viestintä, yhteydenpito, markkinointi ja tilaaja-analytiikka. Rekisteriä ylläpitää Ravitsemusklinikka. Rekisterinpitäjän yhteistyökumppanina rekisterin ylläpidossa ja uutiskirjeiden lähetyksessä toimii Mailchimp. Uutiskirjeen tilaajatietojen keruussa toimii rekisterinpitäjän kotisivujen yhteistyökumppani, joka on sitoutunut noudattamaan tätä rekisteriselostetta.
  5. Rekisterin tietosisältö
    Rekisteri sisältää seuraavia tietoja uutiskirjeen tilaajasta:
    – Sähköpostiosoite
  6. Sääntöjen mukaiset tietolähteet
    Rekisteri koostetaan rekisterinpitäjän uutiskirjeen tilaaja -tietojärjestelmästä sekä uutiskirjeen käyttäjäseurantatyökalusta, yleisesti saatavilla olevista internetlähteistä ja muista julkisista sekä maksuttomista että maksullisista lähteistä.
  7. Tietojen säännönmukaiset luovutukset
    Rekisterinpitäjä ei luovuta tietoja ulkopuolisille lukuun ottamatta kohdassa 4 mainittuja rekisterinpitäjän yhteistyökumppaneita, paitsi Suomen viranomaistoimien niin edellyttäessä.
  8. Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle
    Henkilötietoja ei siirretä Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle, paitsi em. viranomaistoimien niin edellyttäessä.
  9. Rekisterin suojauksen periaatteet
    Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina ja ainoastaan sähköisessä muodossa. Pääsy rekisterin tietoihin on ainoastaan rekisterin ylläpitäjällä sekä kohdassa 4 mainituilla rekisterinpitäjän yhteistyökumppaneilla. Rekisterin tiedot on suojattu käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Lisäksi rekisterinpitäjän ja sen tietotekniikkakumppaneiden tietoverkko ja laitteisto, jolla rekisteri sijaitsee, on suojattu palomuurilla ja muilla tarvittavilla teknisillä toimenpiteillä.
  10. Evästeet ja kävijäanalytiikka
    Rekisterinpitäjän sivuilla käytetään evästeitä sivuston käytön analytiikassa, sivuston kehittämisessä, markkinoinnin sekä käyttökokemuksen kehittämisen tukena. Eväste on tekstitiedosto, joka verkkosivulla käydessä tallentuu käyttäjän tietokoneelle. Se sisältää tietoja ja sitä käytetään mm. kävijäanalytiikassa sekä sivuston kehittämisessä. Evästeiden avulla kerätään tietoa sivujen käytöstä sekä sivuston kävijöistä. Kävijäseuranta ja -analytiikka toteutetaan sivustolla Google Analytics -palvelulla. Käyttäjän henkilöllisyys ei käy ilmi kävijäseurannan tai evästeiden avulla. Evästeistä kertominen on säädetty pakolliseksi EU direktiivillä ja käyttämällä sivustoa käyttäjä hyväksyy evästeiden käytön. Käyttäjä voi poistaa evästeet käytöstä selaimen asetuksista. Rekisterinpitäjän ei takaa, että sivusto toimii oikein evästeiden poistamisen jälkeen.
  11. Rekisterin tietojen säilyttäminen
    Rekisterin tiedot säilytetään, kuten laissa säädetään, vain rekisterinpitäjän toiminnan ja tässä selosteessa tietojen käyttötarkoituksen kannalta tarpeellisen ajan, jollei rekisterin tietoja ole erikseen säädetty tai määrätty säilytettäviksi tästä poikkeavan ajan.
  12. Tarkastusoikeus
    Rekisteröidyllä on oikeus tarkastaa, mitä häntä koskevia tietoja on tallennettu asiakasrekisteriin. Tarkastuspyyntö tehdään kirjallisesti rekisterinpitäjälle tässä selosteessa kerrottuun sähköposti- tai postiosoitteeseen. Tarkastusoikeus annetaan, tai voidaan evätä, laissa säädetyin perustein ja tarkastuspyynnön tekijän henkilöllisyys varmennetaan.
  13. Tietojen korjauspyyntö tai poistaminen
    Korjauspyyntö tehdään kirjallisesti rekisterinpitäjälle, joka päättää korjaamisesta, tässä selosteessa kerrottuun sähköposti- tai postiosoitteeseen. Korjauspyynnön tekijän henkilöllisyys varmennetaan. Rekisteröity voi pyytää myös henkilötietojensa poistoa poislukien tiedot, jotka on säilytettävä mm. ylläpidollisista, juridisista tai tietoturvaan liittyvistä syistä.